PRAKTIJK VOOR VROUWEN EN KINDEREN

TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE  

Cupping glaasjes

CUPPINGONTSTAANSGESCHIEDENIS EN UITLEG

Cuppingtherapie bestaat al heel lang als een vorm van geneeswijze. Onder andere in het oude China en Egpypte werd deze techniek al gebruikt ( zoals beschreven in de Ebers Papyrus, een geschrift uit ca. 1500 BC).  De oude cuppingmethode werd vroeger veel gebruikt maar door de opkomst van medicijnen werd dit een 'vergeten' therapievorm. 

Cupping versterkt het zelfhelend vermogen van het lichaam en is een veilige en snelwerkende methode, mits op de juiste manier gebruikt. Het kan op zichzelf staand gebruikt worden maar ook in combinatie met andere therapievormen of geneeswijzen, preventief of bij bestaande klachten. 

Cupping kan worden toegepast in de vorm van een massage, 'dry cupping' of 'wet cupping'. Bij 'wet cupping' worden er kleine krasjes in de huid gemaakt waar vervolgens een cup op geplaatst wordt.  Hierdoor zal zich bloed verzamelen onder de cup, waardoor het lichaam kan worden gezuiverd van mogelijke gifstoffen. Iedere vorm van cupping wordt ingezet om verstoringen op te heffen.

Voorafgaand aan een behandeling: 

- een aantal vragen word doorgenomen
- tong- en polsinspectie

Hoe werkt een behandeling:

- Er worden cups op de huid geplaatst waarna deze worden 'vacuüm gezogen' d.m.v. een pompje
- De huid wordt vooraf behandeld met een olie
 
- De duur van een behandeling is ongeveer 30 minuten

- Na de behandeling blijft de patiënt nog een aantal minuten liggen

- besproken wordt of aanvullend kruiden, oor-acupunctuur of voedingsadvies zal worden voorgeschreven


Behandelingstraject:

De behandelfrequentie bij cupping is sterk afhankelijk van de aard van de klacht. Niet zelden zal er bij aanvang iedere week een afspraak worden ingepland. Deze frequentie zal naarmate de klacht vermindert uiteraard snel afnemen. 

 

 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram